Eerste geslaagde pilot Observe is uitgevoerd

Door op

Woensdag 27 januari jongstleden vond in Enschede de eerste pilot voor Observe plaats. Boven de ingang van winkelcentrum De Klanderij hangt een scherm van 6×3 meter waarop de content ‘Walk the Line’ werd getoond, welke is ontwikkeld door een samenwerking tussen 100% FAT en Saxion-studenten van de opleiding ICT.

Rond half 11 in de morgen begon 100% FAT met de opbouw van de installatie. Middels een hoogwerker hebben zij eerst een camera boven het scherm bevestigd, zodat deze de bewegingen van de mensen voor het scherm kan tracken. De content werd elke keer 5 minuten uitgezonden, waarna het werd afgewisseld met een reclameloop van 5 minuten.
Vier student-assistenten hebben meegewerkt aan de pilot, door middel van het observeren en enquêteren van voorbijgangers die naar de content keken. Tevens werden foto’s gemaakt vanaf de overzijde van het plein, om te registeren hoe druk het voor het scherm is zodra de content begon, toen de content bezig was en hoe druk het na afloop was voor het scherm.
Gedurende de dag is de content ‘Walk The Line’ veranderd; van enkel de gekleurde lijnen die zichtbaar zijn op scherm naar live-registratie van het plein met de lijnen erover (zie foto). Hierdoor konden voorbijgangers direct zien waar zij stonden en welke lijn zij vertegenwoordigden op het scherm.
IMG_9779
IMG_9789 (1)
2016-01-27 14.34.31 HDR

Bovenstaande impressievideo is gemaakt door 100%-FAT en geeft een goed overzicht van de testdag.
Binnenkort volgen blogposts over de lessons-learned van de techniek en content zal later volgen. Tevens zullen de resultaten van de observaties en enquêtes aankomende tijd worden geanalyseerd. Houd de website in de gaten voor updates rondom dit project.

Deel deze pagina